Ústí nad Labem – Nerespektovat zákaz řízení se rozhodl jednatřicetiletý mladík, který navíc usedl za volant pod vlivem drog. Když ho chtěli policisté zastavit, sešlápl prudce plyn a ulicemi centra města se řítil sto kilometrovou rychlostí.


Mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová uvedla, že k honičce mezi hříšníkem a policisty došlo ve středu krátce před půlnocí. „Hlídka při kontrole obvodu v ulici Palachova míjela vozidlo, kdy o jeho řidiči z místní znalosti věděla, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté se rozhodli za vozidlem otočit a řidiče zkontrolovat. Ve chvíli, kdy se k vozidlu přiblížili, tak řidič značně zrychlil. Nereagoval ani na zvukové ani na světelné výstražné znamení," vylíčila začátek honičky policejní mluvčí.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek


Hříšník se chvílemi řítil centrem až sto kilometrovou rychlostí. „Porušil snad všechny předpisy, které se daly. Projížděl jednosměrkami, kruhové objezdy v protisměru, křižovatky přehlížel a i proti policistům se v několika případech řítil plnou rychlostí. Několikrát se svým vozidlem dostal i smyk. Při poslední situaci v ulici Přístavní dostal smyk, skončil na travnatém pásu u benzínové čerpací stanice. Ještě v tu chvíli se snažil nastartovat a s vozidlem odjet. To už ale policisté rychle k jeho autu vyběhli a řidiče zpacifikovali. Následně u něj provedli test na drogy, který byl pozitivní na pervitin," řekla závěrem Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru