Uhelné safari se znovu vrátí! Můžete se opět podívat mezi obří  těžební stroje
Lom ČSA na Mostecku. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most – Úspěšný projekt těžebních společností ze skupiny Sev.en Energy v příštím roce oslaví desáté narozeniny a chystá několik specialit. První z nich mohou zájemci využít už nyní. Poprvé v historii projektu bude možné rezervovat si svůj termín v předprodeji. Sev.en Energy totiž připravila limitovanou edici Vánočních voucherů.

Standardní rezervaci termínů na všechny tři prohlídkové trasy Uhelného safari lze provést vždy až měsíc před zahájením sezony, tedy 1. dubna. „Zájem je každoročně obrovský a termíny se vždy velmi rychle vyprodají,“ říká mluvčí skupiny Sev.en Energy Gabriela Sáričková Benešová.

Počet zájemců o prohlídku obou lomů každoročně převyšuje kapacitu volných míst. Navyšovat je však firma nemůže. „Industriální turistika zažívá boom a pro návštěvníky je velmi atraktivní vidět naši technologii za plného provozu. Rozšířit počet exkurzí však opravdu není možné. Stále jsme především těžební společnost a na obou našich lokalitách probíhá skutečná hornická činnost,“ dodala.

V souvislosti s připravovanou jubilejní desátou sezonou Uhelného safari se však společnosti Vršanská uhelná a Severní energetická, které projekt realizují, rozhodly nedočkavým turistům vyjít vstříc v rámci speciální vánoční akce.

„Uhelné safari bude mít kulatiny, a kromě několika překvapení, která chystáme na příští rok, chceme potěšit fanoušky našeho projektu už nyní. Zcela výjimečně si tak mohou objednat Vánoční voucher a tím si přednostně zarezervovat místo na jednom z vybraných prázdninových termínů,“ vysvětluje Gabriela Sáričková Benešová.

Vouchery lze objednat na stránkách www.uhelnesafari.cz od 10. prosince. Jejich počet je však omezen.

Uhelné safari nabízí tři exkurzní trasy a každoročně ho navštíví na tři tisícovky návštěvníků. Letos proběhlo 143 exkurzí, kterých se zúčastnili turisté ze všech koutů Česka, ale také z Kanady, Kolumbie, Venezuely, USA, Finska a Brazílie.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru