V tomto kostele najdete muzeum nejstarších voskových figurín na světě
Kostel svatého Lukáše, kde se nachází muzeum voskových figurín střeží pan Bean. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Karlovy Vary - Jen pár minut pěšky od Mlýnské kolonády v centru Karlových Varů se nachází jedna z kulturních památek naší země, kostel svatého Lukáše. A právě tato stavba je sídlem světově jedinečného muzea voskových figurín. Kostel s více jak stovkou exponátů významných osobností domácí i světové scény najdete na Zámeckém vrchu a přístupný je celoročně, sedm dní v týdnu.

Návštěvníci zde mohou spatřit nejstarší voskové figuríny na světě a zároveň významné osobnosti uplynulých 120 let. Expozici muzea tvoří například slavní návštěvníci Karlových Varů, hvězdy seriálů a hudebních scén, sportovci, světoví státní prezidenti, politici či vojevůdci a další. Voskové figuríny jsou oděny v dobových kostýmech charakterizujících jednotlivé osobnosti. Jsou tvořeny výhradně ručně a v daném období svého života. Historie voskových figurín sahá až do roku 1770, kdy byla uskutečněna první výstava. Původní kolekce 105 exponátů je navíc dnes rozšířena o 7 voskových figurín původních obyvatel jednotlivých kontinentů.

Karlovarský kostel svatého Lukáše se nachází na adrese Zámecký vrch 4. Cena vstupenky do muzea voskových figurín pro dospělého činí 150 korun, pro děti, seniory a ZTP pak 95 korun. Za rodinné vstupné zaplatí návštěvníci 395 korun. Muzeum je otevřeno každý den od 9 do 18 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru