Bobová dráha na Klínech. Foto: Olga Markuzziová
Výlety

Klíny - Veřejností očekávaná novinka, na které se pracovalo tři měsíce, se stala skutečností. Ve Sport areálu Klíny v Krušných horách byl ve středu 11. července spuštěn provoz nové bobové dráhy. Nabízí adrenalinovou jízdu krásným a rozmanitým terénem v délce necelého kilometru se 130 metrovým převýšením.

„Dráha vede zhruba z poloviny na sjezdovkách a z poloviny na okolním terénu včetně okolních lesíků, a je skutečně pro každého. Já bych řekl od 0 věku do 130 let v pohodě,“ uvedl s úsměvem Josef Dlouhý, jednatel Sport areálu Klíny.

Děti mladší 7 let mohou jen na bobovce pouze v doprovodu dospělého, u ostatních je omezení pouze váhou, boby uvezou člověka do 130 kilogramů. Jízda je bezpečná, jakmile bob překročí určitou rychlost, sám začne brzdit a na konci dráhy je bezpečnostní brzdící pás. Každý z jezdů je k bobu připoután. Cíl dráhy je pár kroků od nástupu na sedačkovou lanovku, která vás vyveze zpět na kopec či ke startu.

Jaké byly reakce prvních jezdců? Znělo hlavně „bylo tu super“. Tomáš z Litvínova řekl: „Byla to nejlepší jízda v mém životě a všem to vřele doporučuji!“ Malý Honzík nám potvrdil, že se není čeho bát. Jel na bobu se svým dědečkem, který již své zkušenosti s bobováním má: „Tady jsem jel poprvé, ale jinak už jsem na několika bobovkách u nás i v zahraničí již jel. Tohle je něco jiného, je to tady takové adranalinovější a to mám rád.“

https://www.youtube.com/watch?v=hwZZChCYqhE

Bobovka bude na Klínech sloužit mimo zimní sezónu, pak se rozebere, aby lyžařům nepřekážela, a schová opět na období bez sněhu.

Nová bobová dráha doplnila nabídku několika dalších zajímavých možností, které mohou návštěvníci sportovního areálu na Klínech v létě využít, mezi nimi například lanový park, bikepark, terénní koloběžky, minigolf, tenisový kurt, venkovní lezeckou stěnu, dětská hřiště, či sportovní halu. Pro běžce a cyklisty pak skvělé trasy v okolí.

„Kola, koloběžky, případně lezecký materiál a další potřeby si u nás lidé můžou půjčit, pokud si nepřivezou své. Všechno máme k dispozici,“ doplnil Josef Dlouhý.

Kdy se můžete přijet svézt? Bobovka pojede vždy o středy do neděle od 12 do 18 hodin a v pátek bude probíhat večerní bobování od 19 do 21 hodin.

Sport areál Klíny se stává velmi zajímavým místem pro strávení skvělého a zábavného dne či několika dní pro celu rodinu i v letních měsících, s možností občerstvení, stravování či ubytování. Potěšující je, že bobová dráha není poslední novinkou, kterou Sport areál Klíny ještě v letošním roce pro své návštěvníky chystá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru