360° FOTO: Louny jako na dlani. Užijte si výhledy z vrcholného díla české gotiky
Pohled z ochozu věže chrámu na město Louny. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Louny – Louny a okraj Českého středohoří jako na dlani. Takové výhledy budete mít do všech světových stran z ochozu na věži chrámu sv. Mikuláše v Lounech.

Prohlídky kostela a výstup na ochoz věže s překrásným výhledem na celé město a jeho okolí jsou zajišťovány v letní sezóně, tedy od dubna až do konce září od úterý do neděle vždy mezi 10. a 17. hodinou. Vstupenky na věž koupíte za symbolických dvacet korun pro dospělého u vchodu do kostela. Věž je poté přístupná samostatně po točitém a poté dřevěném schodišti. Výstup zvládne i tříleté dítě, je ale třeba pečlivého dohledu dospělého.

Římskokatolický kostel byl v roce 1995 prohlášen za národní kulturní památku. Patří mezi vrcholná díla české pozdní gotiky.

360° foto

Fotogalerie

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru