TIP NA VÍKEND: Prozkoumejte nejzajímavější místa Nechranické přehrady. Exkurze s odborníky se koná již tuto neděli
Nechranická přehrada. Foto zdroj: Povodí Ohře
Výlety

Nechranice - Na neděli 9. října 2022 připravilo Oblastní muzeum Louny v pořadí už jedenáctou exkurzi z přírodovědci, tentokrát na Nechranické přehradě na Chomutovsku.

Při další exkurzi, která se netradičně uskuteční v neděli prozkoumáme nejzajímavější části severního břehu Nechranické přehrady, které představují kompletní průřez všemi geologickými jednotkami severočeské hnědouhelné pánve (možné zajímavé nálezy).

Na jižním břehu budeme pozorovat vzácné druhy severských mořských ptáků, kteří se na přehradě zastavují během tahu.

Sejdeme se netradičně v neděli 9. 10. 2022 v 9 hod. na hliněném parkovišti u severního konce Nechranické přehradní hráze (50.3763N, 13.4196E). Předpokládaný konec v 15 hod.

K přesunům mezi lokalitami je nutné vlastní auto. Akce se koná za jakéhokoliv počasí. S sebou vhodné oblečení, obuv, svačinu a bude se hodit dalekohled. Vstupné dobrovolné. Dotazy na telefonu 777 862 231.

Oblastní muzeum Louny

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru