Parková železnice zahajuje svou 73. jízdní sezónu. Lokomotivy se tam prohánějí Velkou zahradou
Foto: Dresdner Parkeisenbahn
Výlety

Drážďany - V neděli 10. dubna zahájila Drážďanská parková železnice svou 73. sezónu.

V samém srdci saského hlavního města se rozkládá nejpůsobivější park v Drážďanech. Má rozlohu 147 hektarů a říká se mu Velká zahrada. Na křižovatce dvou hlavních alejí stojí palác, který dnes slouží k pořádání kulturních akcí a výstav. Kolem paláce se rozkládá barokní část zahrady. Zbytek parku je založen jako anglický Krajinný park s klikatými cestičkami, malými hájky a vodními plochami. Parkem projíždí Drážďanská parková železnice, která již tradičně funguje za podpory dětí a mládeže působících tu ve svém volném čase v roli železničářů a asistentů.

Díky restauracím, scénám pod širým nebem, Drážďanské zoo a botanické zahradě představuje Velká zahrada skutečnou kulturní oázu uprostřed města.

edeniky 2491

Foto: Dresdner Parkeisenbahn

Z důvodu nedostatku personálu nelze v aktuální sezóně nabízet pravidelný jízdní provoz jako v roce 2019. Parková železnice jezdí od 10. dubna do 31. října od středy do neděle. V pracovním týdnu je provoz od 13 do 18 hodin, o víkendech od 10 do 18 hodin.

Ceny oproti minulosti mírně vzrostly - rodinná jízdenka až pro dva dospělé a maximálně čtyři děti stojí 14 € za zpáteční cestu. Děti od dvou let zaplatí 2,50 € a 4,50 € za zpáteční (okružní) cestu. Dospělí platí jednotlivě 4 eura a 7 euro za zpáteční jízdu. Informace o Velké zahradě najdete v češtině také zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru