TIP NA VÝLET: Jak vypadá Černobyl 35 let po ničivé katastrofě? Podívat se můžete do konce srpna
Putovní výstava bude k vidění už jenom do 29. srpna
Výlety

Žatec – V Regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci v Křížově vile je už několik měsíců k vidění výstava Zóna/ Černobyl 35 let poté. Autor 26 velkoformátových fotografií, fotoreportér Luděk Ovesný, ukazuje současnou podobu Černobylu a přilehlého města Pripjať.

„Výstava je připomínkou jedné z nejzávažnějších havárií v historii jaderné energetiky, kdy v časných hodinách v sobotu 26. dubna 1986 došlo během technické zkoušky na čtvrtém bloku elektrárny k selhání lidského faktoru, následnému požáru a sérii explozí, které zapříčinily uvolnění radioaktivního mraku do atmosféry, jenž postupoval západní částí Sovětského svazu, východní Evropou a Skandinávií do celé severní polokoule. Letos je tomu 35 let, kdy se město Pripjať změnilo v město duchů", uvedla Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení muzea.

2107cernobylkz2

Putovní výstavu zapůjčilo Muzeum v Napajedlích, literaturu doplnila Městská knihovna Žatec a v Žatci bude k vidění už jenom do 29. srpna.

2107cernobylkz3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru