Kam vyrazit? Památky, muzea i galerie v Českém středohoří mají otevřeny své expozice
Hazmburk. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Ústecký kraj - Navštívit již můžete venkovní i vnitřní expozice většiny hradů, zámků, muzeí, galerií nebo zoologických zahrad. Návštěvníkům se otevřely další možnosti, kam se v destinaci České středohoří vypravit.

Hrady a zámky

Přístupné jsou venkovní i vnitří prostory hradů - hrad Střekov (úterý - neděle - 9:30 - 16:30) nebo hrad Hazmburk (úterý - neděle - 10 - 18:00).

Návštěvníci mohou navštívit prohlídkový zámecký okruh, dětský okruh za plyšovými medvědy i zámecké zahrady zámku Ploskovice.

Od 1. června se také plně otevírá státní zámek Velké Březno - návštěvníci si mohou projí všechny prohlídkové okruhy včetně zámeckých zahrad, dolního sálu i vyhlídkové věže.

Zámek Libochovice do 15. června nabízí pouze prohlídku zahrad (uvnitř zámku jsou filmaři) - denně do 17:00 a od 5. do 13. června pak můžete navštívit Výstavu kaktusů ve skleníku.

Muzea a galerie

Navštívit již můžete Muzeum Ústí nad Labem, kde je k vidění řada výstav (úterý - neděle - 9.00 - 18.00), v Roudnici je otevřena Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem s výstavou v galerijním foyer: JAROSLAV VOŽNIAK –

Příběh ztraceného obrazu (úterý – neděle 10.00 - 17.00), v Litoměřicích bude od 5. 6. zahájena v Kostele Zvěstování výstava - Zjevení přírody & Salon ASSociace Kubinstadt.

Své prostory veřejnosti otevřelo i Muzeum v přírode Zubrnice - okruh Historická vesnice si můžete projít od úterý do neděle - 9:00 - 18:00.

ZOO

Otevřené jsou venkovní expozice i pavilony zoologických zahrad - ZOO Ústí nad Labem, ZOO Děčín nebo Zoo centrum Srdov. Ústecká i děčínská zahrada má otevřeno denně do 19 hodin, pokladny do 18 hodin.

V ústecké zoologické zahradě navíc jezdí již každý víkend turistický vláček a jsou otevřeny denně obě pokladny!

Doprava

Do jednotlivých míst můžete o víkendech pro dopravu využít turistické motoráčky nebo lodní linky. Více k dopravě zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru