Už se letos těšíte na kolo? Přinášíme vám nejlepší tipy, kam vyrazit
Adršpach.
Výlety

ČR - Pomalu se blíží léto, počasí je stále přivětivější a kvetoucí příroda přímo láká k dlouhým výletům na kole. Pokud už netrpělivě vyhlížíte volné odpoledne nebo víkend, kdy se konečně dočkáte nějaké příjemné vyjížďky, nechte se inspirovat vyhlášenými trasami, které by vám letos neměly uniknout.

Pohádky z Adršpachu a Broumovska

Slavné místo, které se pravidelně objevuje ve filmech a pohádkách, to je jezero a skály v Královéhradeckém kraji v Adršpachu. Najdete zde jak přírodní krásy (Adršpašsko-teplické skály, Broumovské stěny), ale i zajímavé památky či skanzeny. Je tu sice dost kopců, ale nebojte, najdou se tam i snadnější cesty. Středně náročná trasa má přes 20 km, začnete (a také skončíte) v Teplicích nad Metují, pojedete přes Zámeček Skály až do Adršpachu a zpět. Pohled na Adršpašsko-teplické skály rozhodně stojí za to.

Jak z obrázku Josefa Lady

mnichovice

Kdo by neznal romantické krajinky z obrázků Josefa Lady. Cyklotrasa ve Středočeském kraji z Mnichovic má celkem 24 kilometrů, vede přes Hrusice a končí velkým náročným kopcem v Ondřejově, kde jako bonus najdete hvězdárnu. Tato stezka vám nabídne nádherné zážitky v podobě kouzelných výhledů do okolí, pokud vám bude přát počasí, na tento výlet nikdy nezapomenete.

Babiččino údolí

babiccino udoli

Jak napovídá název celého údolí, jedná se o kraj, kde prožila své dětství spisovatelka Božena Němcová, která potom překrásnou krajinu plnou skal a čisté přírody popisuje ve svých knihách. Trasa je méně náročná, vhodná i pro děti, a můžete zde najít sousoší Babičky s dětmi, Viktorčin splav, Staré bělidlo a další věci a místa, která znáte z knihy. Na kolo sedněte v České Skalici a po mostě přejedete řeku Úpu a dojedete až k rybníku Jindra, pak do Havlovic a skončíte ve Rtyni v Podkrkonoší. Trasa má asi 15 km.

Dobrodružství na jezerní stezce

lipno

Pokud patříte mezi zdatnější cyklisty a dáváte přednost delším a náročnějším trasám, vyzkoušejte trasy v jižních Čechách v okolí Lipna. Delší cestou můžete projet celých 45 km, kratší varianta pro rodiny s dětmi měří 32 km. Tu snazší opravdu zvládnete i s dětmi, i když je to spíš na celodenní výlet. Zážitkem na trase budou ale určitě dvě jízdy převozem přes Lipno.

Máte rádi výzvy? Vyzkoušejte závody

cyklistika

Největší a tradičně nejkvalitněji obsazený cyklistický závod na českých silnicích letos změnil svůj název, a proto třináctý ročník etapového podniku první kategorie UCI, namísto dosud známého pojmenování Czech Tour, ponese od letošního roku název SAZKA Tour. Pojede se ve čtyřech krajích v termínu 5. - 8. srpna 2021 a organizátoři letos opět slibují výjimečný sportovní zážitek, ale i velice zajímavý doprovodný program. Mezi další vyhlášené závody patří také ČT Author Cup, Závod míru U23 N´Cup Grand Prix Jeseníky 2021, Author král Šumavy 2021 nebo Prima Cup (Nova Cup) 2021.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru