VIDEO: Znáte Selský dvorek u Veteránů? Sympatické místo se spoustou zvířat se v sobotu otevírá
Selský dvorek u Veteránů. Oslík Matěj. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Litvínov - Někdo jezdí na chatu, někdo tráví svůj čas na zahrádce a Tomáš Urban, jinak také předseda spolku Veteráni Litvínov, věnuje volné chvíle Selskému dvorku. Farmička sousedí právě s muzeem historických vozidel. V sobotu 1. května se dvůr plný zvířátek otevírá pro veřejnost ve své druhé sezoně.

V útulném prostředí se rázem ocitnete u králíků v Ušákově, který sousedí hned vedle s Kačerovem. Obdivovat můžete i úplně čerstvě narozené jehně. Podívejte, jak si ho jeho máma hlídá! „Selský dvůr nás napadl udělat v tu dobu, kdy sem chodilo docela dost lidí. Ale maminky s dětma auta moc neberou, tak jsme přišli na nápad, že bychom mohli zkusit zvířátka. A docela nám to vyšlo,“ říká Tomáš Urban.

Začalo to královským bažantem dovezeným z Brna a dneska se veškeré osazenstvo už počítá na více než stovku.

Kvůli protiepidemickým opatřením bude zatím otevřena jen venkovní expozice, do propojeného muzea veteránů se zatím nedostanete. I proto bude vstupné dočasně nižší. Zároveň může být uvnitř maximálně sedm desítek lidí, než budou pravidla zase mírnější.

https://www.youtube.com/watch?v=tll_AM32akg

Selský dvorek najdete hned na okraji Litvínova u příjezdu od Mostu. Sousedí s vlakovým nádražím, kde se ale nyní pilně pracuje. První víkend bude proto provizorní parkoviště hned vedle v areálu Profimetalu, později v sezoně budete muset kousek dojít pěšky a auto nechat mimo staveniště.

Tak co říkáte? Taková pěkná malá zoologická zahrada, že? A jako všude u zvířat, raději i tady připomeneme: Sami místní osazenstvo nekrmte, mohli byste zvířátkům ublížit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru