Cyklobus poprvé vyjede na Prvního máje! Přinášíme pár tipů na pěkný výlet
Ilustrační foto
Výlety

České středohoří - Turistická autobusová linka pro cyklisty v Českém středohoří zahajuje provoz v sobotu 1. května. Spoj je určen především pro cyklisty, ale využít ho mohou i turisté bez kol.

Kapacita je 19 kol a své místo si můžete rezervovat na rezervace.ceskestredohori.info. Cyklobus vyjíždí z Roudnice nad Labem, Litoměřic a z Lovosic a to každou sobotu a neděli od 1. května do 5. září. Cyklobus vyráží na dvě trasy a cílovými místy jsou Mukařov u Lovečkovic a Bílý Újezd u Velemína.

TIPY NA CYKLOVÝLETY S CYKLOBUSEM:

A - Trasa Mukařov

Na Víťovu rozhlednu a Bukovou horu

Odjezd z Roudnice nad Labem - 8:00/10:00 nebo Litoměřic - 8:30/10:30 směr Mukařov. Odtud se vydejte za výhledem na Víťovou rozhlednu a dále neznačenou trasou po vršku na Bukovou horu. Z ní vás čeká nádherný a dlouhý sjezd po červené do Těchlovic a zpět po Labské stezce (do Litoměřic - 50 km).

Výlet je vhodný i pro pěší. Kombinujte se zelenými autobusy.

Do Ploskovic na zámek

Z Mukařova můžete vyrazit dvěma směry do Třebušína - přes Levínské Petrovice, Lovečkovice a Horní Týnec nebo přes Náčkovice, Dolní Šebířov, Haslice a Řepčice. V Třebušíně se napojíte na cyklotrasu 3066, která vás dvede až do Ploskovic (15 - 18 km). Do Litoměřic je to dalších 6 km a do Roudnice nad Labem po Labské stezce ještě 20.

B - Trasa Velemín - z této strany jsou výlety ideální v kombinaci s přívozy!

Do Třebenic za granáty a čokoládou nebo až do Roudnice nad Labem

Z Velemína se dejte směr Chotiměř. Kopírujte zelenou turistickou značku. U Černodolského mlýna se napojíte na značenou cyklotrasu č. 25, která vás povede přes Oparno, Boreč, na rozcestí pod Košťálov a dále do Sutomi, přes Vlastislav, Teplou až do Třebenic. Cestou si můžete udělat zastávku a navštívit zříceninu hradu Košťálov nebo hradu Skalka. Do Lovosic je to cca 30 km.

Z Lovosic můžete pokračovat přes Lukavec a Nové Kopisty do Terezína, kde se napojíte na levý břeh Labské stezky, která vás dovede až do Roudnice. V Nučničkách se můžete přívozem vrátit zpět na pravý břeh Labské stezky - 60 km.

Za výhledy na Portu Bohemicau

Odjezd z Roudnice nad Labem - 12:00, z Litoměřic - 12:30 nebo z Lovosic - 12:40 směr Velemín, Bílý Újezd. Odtud jeďte přes obec Kletečná do Dubiček k vyhlídce od kostelíka U sv. Barbory. V Dubicích se napojte na cyklotrasu 3092. která vás dovede k rozcestí u vyhlídky Skalky. Odtud pokračujte až k odbočce trasy 3090, která vás dovede do Dolních Zálezel. Zde využijte v letních měsísích přívoz do Církvic a po Labské stezce domů (25 - 45 km).

Turisté se naopak mohou vydat z Velemína směr Hora Milešovka a zpět a vrátit se z Chotiměře vlakem nebo rovnou přes Chotiměř pokračovat do Oparenského údolí až do Malých Žernosek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru