OBRAZEM: Rybník pod oblíbeným zámkem zcela zezelenal! Hezkému výletu to nevadí
Zámecký rybník. Mostek vede na jeden z ostrůvků. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Jirkov – Můžete se projít kolem dokola, po dřevěné lávce se dostanete na jeden ze dvou ostrůvků, kde můžete na chvíli spočinout na lavičkách. Rybník pod zámkem Červený Hrádek u Jirkova je oblíbeným místem pro příjemnou procházku.

Tu provází v současných dnech jedna zajímavost. Hladina rybníka je doslova brčálová. Přítomnost sinic a vodní řasy zbarvila vodní plochu a pokrývá téměř celou 1,6hektarovou hladinu. Lidem to vadit nemusí, rybník stejně není určený pro koupání. Bude tak jen vypadat neobvykle na vašich fotografiích.

Foto

A když se nabažíte procházky u rybníka, můžete vystoupat o něco výše k zámku. Otevřeno je kromě pondělí od 10 do 17 hodin. Návštěvníci mají možnost navštívit s průvodcem galerii a kapli sv. Jana Křtitele v přízemí, dále pak zrcadlový a rytířský sál, lovecký salonek s obrazárnou, pracovnu Maxe Egona Hohenlohe-Langenburg, chodby a další prostory v prvním patře. Součástí prohlídkového okruhu jsou stálé výstavy a expozice v prostorách zámku.

Z historie

Zámek Červený Hrádek stojí na místě původního hradu Borek, který byl založen před rokem 1415. Během staletí se z něj stala neopravitelná zřícenina, na jejích základech vyrostl zámek, a to v letech 1655 – 1675.
V novobodobé historii je zámek od roku 1996 majetkem města Jirkova. V roce 2006 byla dokončena rozsáhlá rekonstrukce a bylo zde vybudováno vzdělávací zařízení a centrum cestovního ruchu. Sídlí zde Kulturní, vzdělávací a informační zařízení Jirkov příspěvková organizace, která zámek spravuje.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru