FOTO DNE: Takto rozkvetla louka v jednom z nejhezčích měst Ústeckého kraje. Záhon má neobvyklý tvar
Palouk s lučním kvítím. Tady se mohou ostatní severočeská města inspirovat. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Kadaň – Modrá, žlutá, červená, fialová… A další a další barvy má luční kvítí na zvláštním záhonu, který vznikl na louce pod hradbami v Kadani.

Že ne všechny travnaté plochy musí být jen krátce střižené, a přitom mohou vypadat efektně, dokazují v Kadani. Na louce pod městským opevněním mezi ulicemi Žatecká a Říční je květinový záhon, kam sekačky, ale ani nohy chodců, nesmějí. Nejde jen o pohledovou záležitost. Vzrostlé traviny a květiny lépe zadržují vláhu v půdě a poskytují životní prostor rozmanitému hmyzu.

Luční kvítí navíc neroste nahodile. Vysázeno je do tvaru městské věže. To sice neuvidíte ze země, ale ukáží vám to letecké snímky, které jsou k vidění hned vedle této letní zahrádky.

A mimochodem, v Kadani mají po městě i desítku různých pítek pro ptáky či veverky. Vodu tam může doplňovat každý.

Máte tip na jiné krásné či neobvyklé místo? Pošlete nám zprávu na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či na náš WhatsApp na čísle 737 058 283. Rádi se tam přijedeme podívat.

0206zahon2

Záhon má tvar kadaňské dominanty. Foto: Oldřich Hájek

0206zahon3

Mezi kytičky nevstupujte. Foto: Oldřich Hájek

0206zahon4

Ne, tady sekačkám opravdu nedošel benzín. Foto: Oldřich Hájek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru