TIP NA VÝLET: Znáte tuhle mohutnou cihlovou rozhlednu? Po letech chátrání se znovu otevírá návštěvníkům
Goethova vyhlídka. Foto: MMKV
Výlety

Karlovy Vary - Vychutnejte si výhled na město Karlovy Vary a okolí z ochozu Goethovy vyhlídky. Objekt rozhledny na Výšině věčného života se po dvouleté kompletní rekonstrukci a revitalizaci okolí slavnostně otevřel veřejnosti v pátek 3. května.

Výletní objekt se 42 metrů vysokou rozhlednou nabízí jedinečný pohled na Karlovy Vary. Na vyhlídkový ochoz vede 165 schodů. Rozhlednu provozovat městská organizace Lázeňské lesy Karlovy Vary. Otevřená je o víkendech od 12 do 17 hodin, vstup na ni je zdarma a je zde zajištěn i prodej drobného občerstvení v podobě nealko nápojů a sladkostí.

V těsné blízkosti vyhlídky najdete také Stezku strašidel. Zhruba tříkilometrový okruh směrem na Tři kříže a zpět je lemován různými lesními bytostmi usazenými na zemi i na stromech.

Honosný pseudogotický cihlový objekt výletní restaurace s vyhlídkovou věží byl vystavěn v letech 1888-1889 podle projektu významných vídeňských architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera na Výšině věčného života v lesích asi 2 km východně nad městem Karlovy Vary (Karlsbad). Slavnostní otevření výletní restaurace s rozhlednou se uskutečnilo dne 21. července 1889. Od konce 90. let 20. století byl objekt několikrát krátkodobě pronajat, od roku 2006 byl však veřejnosti zcela uzavřen a postupně chátral.

Goethovu vyhlídku najdete na Výšině věčného života, asi 1,5 km východně od centra Karlových Varů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru