VIDEO: Jděte za nosem, v Galerii je Čokoládový festival!
Čokoládový festival v Galerii Teplice. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Teplice – Moře čokolády, čokoládových výrobků, úžasná směsice vůní, barev a tvarů, to je Čokoládový festival v Obchodním centru Galerie. Odstartoval v pátek 8. února ve 14 hodin a zájem o něj je mimořádný. Rozbijte prasátko a vydejte se vstříc mnohdy i velmi nezvyklým kombinacím a chutím.

V nabídce je například růžová čokoláda, která se vyrábí z rubínového kakaového bobu a vyniká specifickou osvěžující chutí. Horká čokoláda voní ostatně po celé Galerii. Můžete si jí ochutit rumem, amarettem, vaječným likérem, nebo jen šlehačkou. Nabídku svého domácího baru rozšiřte o alkoholické nápoje, které obsahují čokoládu. Podle prodejců je největší zájem o čokoládové pivo a čokoládové víno.

Děti určitě neodmítnou jahody, banán a jiné ovoce v čokoládě, vafle na špejli nebo jablka v karamelu. Zajímavou chutí příjemně překvapí churros, což jsou tyčinky ze sladkého těsta obalené v cukru a skořici. Namáčejí se do horké čokolády, ale zvolit můžete i marmeládu nebo speciální sladkou omáčku. Hitem se staly burgery a kebaby s čokoládou a dalšími přísadami. Velkou pozornost přitahují pravé belgické pralinky, které jsou už na pohled uměleckými skvosty.

https://www.youtube.com/watch?v=xlyFQLhYkUg

„Jsme tu jenom ze zvědavosti,“ řekla nám Jitka Došková z Bíliny. „Koupila jsem něco k mlsání pro děti, ale asi budu muset rychle pryč, nebo tu nechám výplatu.“ Karel Sika nám zase prozradil, že koupil něco pro manželku k Valentýnu. Čokoládový festival v Obchodním centru Galerie můžete navštívit až do neděle 10. února, do 18 hodin.

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfkuchaře Marka Váňu, který bude připravovat jídla dle zajímavých receptů: Kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou, losos v bílé čokoládě a lékořicí nebo dýňovou polévku s bílou čokoládou. Václav Kijonka (Mr. Vonka) učí děti vyrobit pralinky nebo brownies. Pozván je také jeden z nejlepších českých „chocolatier“, Martin Pokorný (cukrárna St. Tropez Praha). Předvede výrobu úžasných pralinek.

Čokofest je zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru